Werkwijze Belle Optiek

Technisch bekeken

Voordat wij een montuur in onze collectie opnemen, hebben wij hem al grondig technisch bekeken. Wij vertellen u waar wij zoal op letten.

Pasvormen

Prettig brildragen begint met een prettige pasvorm. Bij kunststof monturen is de pasvorm op de neus meestal 'ingebakken' en dus hebben wij 'oog' voor een neusbrug die goed en gelijkmatig op de neus steunt, zonder concessies omwille van het design.

Bij metalen monturen zijn de neussteunen (zogenaamde 'pads') afstelbaar, waarbij een stevige bevestiging aan het montuur onze aandacht heeft, evenals een ruime instelbreedte.

De veren ('pootjes') van een bril moeten lang genoeg zijn, veerkrachtig en voorzien van een stevig scharnier om de kans op breuk zo klein mogelijk te maken. Een soepele pasvorm wordt vaak bereikt door een flexibel materiaal te gebruiken (SPX, Optyl, titanium of verenstaal) of door het scharnier van een veerblokje (zogenaamde 'flex') te voorzien.

Materialen

Materialen voor monturen moeten sterk, licht, flexibel en vrij van irritatie zijn. De fabrikanten waarvoor Belle Optiek heeft gekozen, zijn moderne producenten die gebruik maken van (vaak zelf ontwikkelde) hoogwaardige materialen.

Kunststof materialen als SPX en Optyl zijn uniek en komen tot leven in de collecties van Adidas, Gucci, Polo Ralph Lauren en Silhouette. Samen met onze uitgebreide collectie acetaat-kunststof (materiaal van o.a. Volte Face, Oxydo, Mexx, enz.) levert dat een palet aan kleurnuances en ontwerpen, waarin de eigenschappen van elk materiaal optimaal worden benut.

Metalen monturen worden steeds vaker vervaardigd van hoogwaardig titanium. De voordelen zijn duidelijk: Licht, sterk, allergie- en corrosievrij. Specialisten op dit gebied zijn de collecties silhouette, Titan-flex waarin uitsluitend titanium is verwerkt. Maar ook andere fabrikanten gebruiken titanium.

Andere metalen zoals verenstaal en vele hoogwaardige legeringen zoals monel en doublé, vormen de basis voor een keur aan ontwerpen, waarbij wij continu zoeken naar de beste kwaliteit in elke prijsklasse. De afwerking varieert van glanzend goudkleurig tot bont getint. Kortom, een breed assortiment voor elke stijl en elk budget.


Hebt u vragen of wenst u meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact op via onze contactpagina of kom naar de winkel. Wij helpen u dan graag verder.

Belle Optiek

Hemelrijkstraat 10
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent) |  Stratenplan
T +32 9 222 05 28 | GSM +32 468 14 46 33
Fax +32 9 222 05 28 | E info@belleoptiek.be
BTW BE 0477 153 589